Tetris on maailman yleisin digitaalinen peli (ja oli myös myydyin kunnes Minecraft meni ohi). Ei liene ihme, että sen pelaamisessa myös kilpaillaan ympäri maailmaa. Tässä muutamia suomalaisittainkin kiinnostavia kilpailuja ja tuloksia.

CTWC

CTWC – Classic Tetris World Championship, thectwc.com. USA:ssa vuodesta 2012 vuosittain järjestettävät Tetriksen Maailman mestaruus -kilpailut, joiden pääsarjassa pelataan NES (8-bit. Nintendo Entertainment System, NTSC-versio) Tetristä. Tapahtuman yhteydessä kisataan myös mm. TGM (Tetris Grand Master) pelissä, mutta pitkään ainoana eurooppalaisena kilpailijana koko tapahtumassa oli suomalainen Jani Herlevi, joka osallistuu ainoastaan NES-turnaukseen. Janin sijoituksia vuosien varrelta (vuosi/sijoitus): 2017/5., 2016/8., 2015/9., 2014/26. ja 2013/8..

CTEC

CTEC – Classic Tetris European Championshipwww.classictetris.eu. Tanskan Kööpenhaminassa vuodesta 2015 vuosittain järjestettävät Tetriksen Euroopan mestaruus -kilpailut, joiden pääsarjassa pelataan NES Tetriksen PAL-versiota. NES Tetriksen PAL- ja NTSC-versioiden välillä on sikäli merkittäviä pelimekaniikkaan liittyviä eroja, että voitaisiin puhua jopa PAL-version Maailman mestaruus -kilpailuista. Tapahtumassa on pelattu vaihtelevasti mm. TGM- ja Game Boy -mestaruuksista. Jani Herlevi on vuoden 2016 Tetriksen Euroopan mestari ja vuosina 2015, 2017 ja 2018 hänen sijoituksensa on ollu 2. Jani on myös Game Boy Tetriksen Euroopan mestari 2018. Vuoden 2017 Game Boy Tetriksen Euroopan mestari on niinikään suomalainen Jommi Järvinen, joka sittemmin on ollut Game Boy -kisassa sijalla 2 vuosina 2018 ja 2019.

CTDC

CTDC – Classic Tetris Danish Championship. CTECin järjestäjien kansallinen kilpailu. Vanhin kansallinen Tetris-kisa Euroopassa (ja laskutavasta riippuen koko maailmassa).

CTEC_Finland

CTEC Finland (ent. CTWC Finland ja CTFC – Classic Tetris Finnish Championship*), tetrissuomi.wordpress.com. Samaan ”klassisen Tetriksen” perheeseen MM-, EM- ja ym.-kisojen kanssa kuuluva Suomalainen Tetris-turnaus. Järjestetty vuodesta 2017 alkaen.
* Kisojen nimi on muuttunut lähes joka vuosi, samalla kun kisat ovat muuttuneet entistä kansainvälisempään suuntaan.

CTM_logo

CTM – Classic Tetris Monthly. 3.12.2017 alkaen kuukausittain järjestettävä NTSC-Tetriksen online-turnaus virallisella CTWC:n kanavalla. Osallistumaan pääsee kuka tahansa, jolla on mahdollisuus streamata omaa pelaamistaan joko aidoilla laitteilla (NTSC-NES ja Tetris) tai emulaattorilla. Liity discord-palvelimelle tällä linkillä.

ClassicTetrisPalHD

CTP – Classic Tetris PAL. Kuukausittain järjestettävä PAL-Tetriksen online-turnaus osoitteessa twitch.tv/classictetrispal, ja mukaan pääsee liittymällä discord-serverille: discord.gg/UTABASS. Käy myös tykkäämässä facebook-sivusta.